Për shërimin Tuaj na kontakto tani!

Telefon:     038 55 54 54 

Mobil:        045 33 33 70 (vala)

E-mail:      info@shendeti.org

Skype:       shendeti.org

  • cilesi e larte.jpg
  • ju do te jeni te sigurte.jpg
  • nuk mundem tiu.jpg
  • stafi me pervoje.jpg
  • teknologji.jpg

Zgjedh vendin e shërimit

Trajtimet

Onkologji

Onkologji është specialitet mjekësor që merret me parandalimin, diagnostikimin, trajtimin dhe ndjekjen e llojeve të ndryshme të kancerit. Onkologët zakonisht punojnë së bashku me specialistë të tjerë në fushën kirurgjikale si p.sh. kirurgë të përgjithshëm ose neurokirurg. Bashkëpunimi me fusha të ndryshme mjekësore ka çuar këtë specialitet për të marrë një qasje më të përgjithshme për trajtimin e kancerit. Gjermania ka themeluar qendrën kryesore botërore të Onkologjisë.

Shëndeti  bashkëpunon me disa nga qendrat më të shquar të onkologjisë.

 


 

 

Kardiologjia

Kardiologjia merret me studimin e strukturës, funksionin dhe sëmundjet e zemrës. Si degë e mjekësisë kardiologjia llogaritet te nëndegët e mjekësisë interne, e cila studion sëmundjet e zemrës dhe enëve të gjakut pranë zemrës. Mjeku i cili e ushtron si profesion kardiologjinë njihet me emrin kardiolog.

Spitalet  me të cilat Shëndeti bashkëpunon ofrojnë trajtim të shkëlqyer në disiplinën e Kardiologjisë.

 


 

 

Neurokirurgji

Neurokirurgji është disiplinë kirurgjike e fokusuar në trajtimin e sistemeve qendrore dhe periferike nervore dhe sëmundjet kurrizore. Kjo përfshinë (por nuk kufizohet në) tumoret e trurit, anomalinë e enëve të gjakut në tru, tumoret kurrizore, deformimet kurrizore,, etj..

Spitalet  me të cilat Shëndeti bashkëpunon ofrojnë trajtim të shkëlqyer në disiplinën e Neurokirurgjisë.

 


 

 

Urologjia

Urologjia është specialitet degë e kirurgjisë që merret me traktin e urinës (meshkuj dhe femra), dhe me sistemin riprodhues të meshkujve. Mjekët profesionistë të specializuar në fushën e urologjisë quhen urologë dhe janë trajnuar për të përcaktuar diagnostikojnë, trajtojnë, dhe menaxhojnë pacientët me çrregullime urologjike. organet urologji përfshijnë uretra, fshikëza e urinës, organet riprodhuese mashkullore (testisi, epididimisi, prostata, penisi etj).

 Te mashkulli, sistemi urinar përputhet me sistemin riprodhues. Në të dy gjinitë, rrugët urinare dhe sistemi riprodhues janë afër, dhe shpesh çrregullimet ndikojnë në njëri tjetrin. Urologjia kombinon menaxhimin mjekësore konservativ (dmth jokirurgjik) të problemeve të tilla si infeksionet e rrugëve urinare, problemeve të tilla si korrigjime të abnormaliteteve kongjenitale dhe menaxhimin e kancerit. Urologjia lidhet ngushtë, dhe në disa raste përputhet me fushat e onkologjisë, nefrologjisë, gjinekologjisë, andrologjisë, pediatrisë, kirurgjisë, kirurgjisë plastike, dermatologjisë, endokrinologjisë etj.

 


 

Dermatologjia

Dermatologjia është degëe mjekësisë që merret me sqarimin, mjekimin dhe përkujdesjen e pacientëve me sëmundje ngjitëse dhe jo-ngjitëse si dhe me tumoret e lëkurës.

Nëndegët e Dermatologjisë:

  • Dermato-onkologjia – merret me tumoret e lëkurës e veçanërisht me Melanomën,
  • Dermatoalergjia,
  • Dermatokirurgjia,
  • Dermatopatologjia
  • Dermatoterapia.

 

Spitalet  me të cilat Shëndeti bashkëpunon ofrojnë trajtim të shkëlqyer në disiplinën e Dermatologjisë.

 


Nefrologjia

Nefrologjia ka të bëjë me diagnozën dhe trajtimin e sëmundjeve të veshkave, përfshirë trazirat elektrolite dhe hipertensionin, dhe kujdesin e atyre qe kërkojnë terapi zëvendësuese renale, duke përfshirë dializën dhe pacientet renal të transplantimit.

Shumë sëmundje që prekin veshkën janë çrregullime sistemike që nuk kufizohen të organi vete dhe mund të kërkojë një trajtim të veçantë.

 


Endokrinologjia

Endokrinologjia është një pjesë e mjekësisë interne, po ashtu ka edhe kirurgji endokrine.

Gjëndra endokrine quhen ato gjëndra, të cilat japin prodhimet e tyre brenda në trup, direkt në gjak dhe të cilat për dallim nga gjëndrat eksokrine nuk kanë një lidhje që drejton nga jashtë.

Endokrinologjia merret me shërimin e sëmundjeve endokrine. Të gjitha sëmundjet endokrine janë pasojë e çrregullimeve të prodhimit të hormoneve, çrregullimit të mekanizmave me të cilat rregullohet prodhimi dhe lirimi i tyre, ose e ndryshimeve në përgjigjen e indit ku vepron hormoni .


Gastroenterologjia

Gastroenterologjia studion aparatin tretës dhe çrregullimet e tij.  

Sëmundjet që prekin aparatin tretës, i cili përfshin organet goja-anus, përgjatë kanalit tretës, janë në qendër të këtij specialiteti. Të rëndësishme janë bërë përparime në pesëdhjetë vitet e fundit, duke kontribuar në zgjerimin e shpejtë të fushëveprimit të saj.

Gastroenterologjia nuk është e njëjte me kirurgjinë e aparatit tretës apo të zorrës së trashë dhe kirurgjisë së zorrës së trashë (proktologjise), të cilat janë degë të specializuara të kirurgjisë së përgjithshme. 

Mjeket praktikues në këtë fushë të mjekësisë quhen gastroenterologe.


 

Otorinolaringologjia (ORL)

Otorinolaringologjia ose shkurt ORL është degë e mjekësisë e cila varet shumë nga zhvillimi dhe përparimi i shkencës dhe teknologjisë , mjeteve teknike ndihmëse, për të bërë të mundshëm ekzaminimin me sukses të brendësisë së veshit, fytit, hundës dhe gypit trakeobronkiale. Këto organe janë specifike për nga vend ndodhja anatomike në trupin e njeriut dhe kërkojnë dritë të fokusuar për tu hulumtuar.

Nga këtu partneret e Shëndetit  në këtë specialitet ofrojnë trajtim me aparaturat të teknologjisë së fundit për pacientët me patologji të veshëve, hundës, sinuseve, fytit dhe traktit të sipërm të frymëmarrjes si dhe sëmundje të kokës dhe qafës, pemës trakeobronkiale dhe ezofagut.

  


Oftalmologjia

Gjendja shëndetësore e syve mund të përkeqësohet në çdo kohë dhe pa ndonjë simptomë të qartë, madje mund të shkaktohen dëmtime të përhershme pa shenja të dukshme parakohe.

Por Shëndeti me partneret e vet ne rajon dhe Evropë  I kanë  vendos vetes mision që  t’iu ofrojnë  shërbim pacientëve tanë  në  mënyrë  që  t’ua ruajmë funksionimin e shikimit të pacientëve me diagnostifikim të hershëm të sëmundjeve të syrit dhe me trajtimin e të njëjtëve – si me mjetet standarde për sy (syze dhe thjerrëza), ashtu edhe me ndërhyrje të komplikuara kirurgjike.

Spitalet partnere të  Shëndetit diagnostikojnë dhe trajtojnë nje sërë gjendjesh të syrit, nga më të zakonshmet, sikurse miopia, deri në gjendje të ndërlikuara që kërkojnë trajtim, sikurse kirurgjia me lazer. Përveç shërbimit të specializuar për problemet e syrit, ato ofrojnë vlerësim të përgjithshëm bashkëkohor, të syve të shëndetshëm, për qëllim dokumentacioni ose tjetër.