Për shërimin Tuaj na kontakto tani!

 Mobil:        045 33 33 70 

E-mail:      info@shendeti.org 

Skype:       shendeti.org

 • cilesi e larte.jpg
 • ju do te jeni te sigurte.jpg
 • nuk mundem tiu.jpg
 • stafi me pervoje.jpg
 • teknologji.jpg

Endokrinologjia

Endokrinologjia është një pjesë e mjekësisë interne, po ashtu ka edhe kirurgji endokrine.

Gjëndra endokrine quhen ato gjëndra, të cilat japin prodhimet e tyre brenda në trup, direkt në gjak dhe të cilat për dallim nga gjëndrat eksokrine nuk kanë një lidhje që drejton nga jashtë.

Endokrinologjia merret me shërimin e sëmundjeve endokrine. Të gjitha sëmundjet endokrine janë pasojë e çrregullimeve të prodhimit të hormoneve, çrregullimit të mekanizmave me të cilat rregullohet prodhimi dhe lirimi i tyre, ose e ndryshimeve në përgjigjen e indit ku vepron hormoni .

Ndërë sëmundjet endokrine janë të njohura edhe këto:

Sëmundjet e gjëndrës tiroide

 • Diabetes mellitus (Sëmundja e sheqerit)
 • Diabetes insipidus
 • Sindroma e Connit
 • Sindroma Cushing
 • Morbus Adisson
 • Sindroma adrenogenitale
 • Sëmundjet e gjëndrës paratiroide
 • Karcinoide
 • Mangësia apo teprica e hormoneve seksuale